Uhapšen zaposleni ministarstva za mito – navodno tražio i primio hiljade evra

Policija

Jedno lice zaposleno u kosovskom ministarstvu uhapšeno je danas pod sumnjom da je na ime mita primio hiljade evra, a uhvaćen je na delu. Policija ne navodi koje je ministarstvo u pitanju, identitet uhapšenog, ni mesto odakle je.

U šturom saopštenju kosovske policije večeras navodi se da je akciju na razotkrivanju koruptivnih radnji sprovela jedinica Kosovske policije za privredni kriminal u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom u Prištini.

Uhapšeni se sumnjiči da je od dve privredne organizacije koje su se prijavljivale za dodelu subvencija ministarstva u kojem je radio, zatražio i uzeo mito u iznosu od više hiljada evra.

On je već saslušan i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

Ne navodi se koje je ministarstvo u pitanju.

Tokom protekle godine u više navrata sprovodila se akcija („Subvencije 2021“) hapšenja osoba osumnjičenih za dodelu poljoprivrednih subvencija, sa više od 70 uhapšenih ukupno. Samo u decembru uhapšena je 31 osoba u više gradova, od kojih je 12 službenih lica i 19 korisnika poljoprivrednih subvencija.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.