Uhapšen vlasnik laboratorije zbog izdavanja lažnih kovid testova

FOTO: KoSSev/Kosovska policija
FOTO: KoSSev/Kosovska policija

Na Kosovu se sve češće govori o falsifikovanim kovid dokumentima, a Kosovska policija u više navrata u svojim izveštajima obaveštava javnost o hapšenju osoba zbog posedovanja istih. Tako je i danas u Đakovici izvršeno još jedno hapšenje.

Uprava za istraživanje privrednih zločina i korupcije došla je do informacija da se u Đakovici, u jednoj laboratoriji izdaju falsifikovani testovi na kovid, a sve po porudžbini klijenata.

Kosovsko ministarstvo zdravlja je u saradnji sa zdravstvenim inspektorima izvršilo detaljan pretres laboratorije i na osnovu prikupljenih dokaza uhapšene su tri osobe.

Kako je navedeno iz policije, uhapšen je vlasnik pomenute laboratorije A.Š. (A.SH), koji se tereti da je počinio krivično delo „zloupotrebe službenog položaja“, dok se osumnjičeni N.Š.(N.Sh) i S.P. terete za „falsifikovanje isprava“.

O slučaju je informisan tužilac. Osumnjičeni N.Š. i S.P. su pušteni na slobodu, dok je trećem uhapšenom A.Š. određen pritvor do 48 sati.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.