Uhapšen Visar Imeri (VIDEO)

Kosovska policija privela je jutros predsednika opozicionog pokreta "Samoopredeljenja", Visara Imerija. Razlog za hapšenje je, kako navode iz ovog pokreta, politički progon zbog uspeha Samoopredeljenja da blokira sporazume o Zajednici srpskih opština i demarkaciji sa Crnom Gorom. 

Imeri je priveden u svom stanu, a nakon što je nalog za njegovo hapšenje izdat krajem prošlog meseca. 

Iz Samoopredeljenja navode da je Konjufca uhapšen uprkos imunutetu koji poseduje kao poslanik i da je priveden kao svedok. 

Razlog za hapšenje je politički progon, jer je Samoopredeljenje uspelo da blokira sporazume o Zajednici srpskih opština i demarkaciji, koji su "štetni po zemlju", navode iz Samoopredeljenja. 

Iz ovog pokreta dalje navode da svi uhapšeni iz ovog pokreta ne beže sa Kosova od pravde, kao što to rade predstavnici vladajuće stranke, kao i da su u pitanju politički procesi naručeni od strane vlade. 

Ipak, dodaju da će nastaviti sa otporom.

Sredinom februara, Kosovska policija je, takođe, privela trojicu lidera Samoopredeljenja – portparola Frašera Krasnićija, poslanika Glauka Konjufcu, a zatim i organizacionog sekretara pokreta, Dardana Molićaja. Krajem februara pred sudom su se zbog bacanja suzavca pojavili poslanici Samoopredeljenja – Aljbin Kurti, Faton Topali i Aljbuljena Hadžiju, uz poslanicu, takođe opozicione kosovske partije Alijanse za budućnost Kosova, Doniku Kadaj-Bujupi.  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.