Na prelazu Bela zemlja uhapšen Srbin zbog „napada na pravni poredak“ Kosova

Pripadnici Kosovske policije tokom hapšenja

Kosovska policija uhapsila je u petak lice za koje se sumnja da je 18.07.2018, učinio krivična dela „napad na pravni poredak RKS“ i „prevara“, saopštila je Kosovska policija.

Kosovska policija zaustavila je u petak ne prelazu Bela Zemlja Srbina S.A. rođenog 1957, koji se sumnjiči da je u Osojanu kod Istoka i Goraždevcu kod Peći, prošlog leta delio letke sa sadržinom koja je za cilj imala „izazivanje straha“, najavom „ubistva, pljački i maltretiranja pripadnika srpske zajednice na Kosovu, sa ciljem da se ove protivzakonite radnje pripišu albanskom stanovništvu i da se pred međunarodnim faktorom predstave kao krivci, doprinoseći destabilizaciji bezbedonosne situacije“, navodi se u saopštenju policije.

Nalogom Specijalnog tužilaštva Kosova, izvršena je kontrola kuće i pratećih objekata u vlasništvu S.A. i zaplenjeni su materijalni dokazi: devet svezaka sa podacima, tri pečata, kopija diplome, sedam dokumenata, vizit karta, dve koverte sa dokumentima, četiri mobilna telefona, jedna torbica braon boje sa pet različitih pečata, jedna crna tašna sa različitim dokumentima, kao i dve sveske sa beleškama.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje od 48 sati.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.