Uhapšen Slobodan Sovrlić iz Zubinog Potoka

Sinoć oko 20 časova uhapšen je Slobodan Sovrlić iz Zubinog Potoka, a akciju hapšenja sprovela je Kosovska policija. 
 
10:15 – EULEX: Sovrlić osumnjičen za umešanost u više krivičnih dela, ali se ne sumnjiči za umešanost u ubistvo pripadnika Kosovske policije – Envera Zumberija; EULEX čestita Kosovskoj policiji na uspešno izvedenoj akciji hapšenja
 
"Sinoć je Slobodan Sovrlić, begunac od pravde, koji se traži zbog navodnih teških krivičnih dela uhapšen u Zubinom Potoku od strane Kosovske policije, nakon čega je odveden u bazu EULEX-a u Južnu Mitrovicu. Tamo ga trenutno intervjuiše EULEX-ov tužilac," rekla je u telefonskoj izjavi za KoSSev, portarolka EULEX-a, Dragana Nikolić Solomon. 
 
Portparolka EULEX-a je potvrdila da Sovrlić nije uhapšen zbog sumnje u umešanost u ubistvo Envera Zumberija, već se sumnjiči da je umešan u više krivičnih dela: "Ta krivična dela su vezana za opstrukciju zvaničnih osoba pri izvođenju svojih dužnosti, učestvovanje u grupi koja je naovodno počinila krivično delo, uništavanje imovine, zatim, za ugrožavanje osoblja Ujedinjenih Nacija i za bekstvo." 
 
Ona je naglasila da EULEX-ova misija vladavine prava na Kosovu čestita Kosovskoj policiji na uspešno izvedenoj operaciji hapšenja. 
 
09:30 – Zamenik regionalnog komandira Kosovske policije na Severu Kosova, Besim Hoti potvrdio je za KoSSev da je Slobodan Sovrlić uhapšen u svojoj kući u Zubinom Potoku sinoć oko 20 časova i da je akciju hapšenja sprovela Kosovska policija. 
 
“Hapšenje nije sproveo EULEX kako se spekuliše u nekim medijima, već je sprovela Kosovska policija, a na osnovu poternice koju je izdao EULEX,” objasnio je Hoti i dodao da se Sovrlić nalazi u bazi EULEX-a u južnom delu Mitrovice. 
 
On je takođe izjavio da ne može da potvrdi da je Sovrlić uhapšen zbog sumnje u umešanost u ubistvo pripadnika kosovske policije Envera Zumberija, već da je u pitanju više krivičnih dela. 
 
“Ne mogu da potvrdim da je uhašen zbog sumnje u umešanost u ubistvo Envera Zumberija, ali mogu da potvrdim da je u pitanju više krivičnih dela, što će, naravno, utvrditi nadležni organi,” rekao je Hoti. 
 
Slobodan Sovrlić je prvi put priveden 12. marta u Zubinom Potoku, zbog remećenja javnog reda i mira, nakon čega su građani Zubinog Potoka ubrzo blokirali policijisku stanicu u ovom mestu, da bi kasnije u stampedu upali u stanicu i oslobodili Sovrlića. 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.