Udruženje „Đakovica 98-99“ podnelo krivičnu prijavu protiv Božidara Delića

FOTO: Klan Kosova

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Udruženje za ratne zločine u Đakovici, danas je Specijalnom tužilaštvu podnelo krivičnu prijavu protiv bivšeg komandanta 549. motorizovane brigade, a sada potpredsednika Skupštine Srbije Božidara Delića.

Lider ove organizacije Škendije Hoda (Shkëndije Hoda) rekla je da očekuju pozitivne rezultate.

„U prilogu su tri krivične prijave sa nekom činjeničnom dokumentacijom, svojevrsnim dnevnikom delovanja 49. motorizovane brigade pod komandom Božidara Delića. Mi smo je podneli iako su se procedure ovde promenile, malo smo bili nezadovoljni iako smo opet dobili lepe reči”, rekla je ona.

KoSSev: Nedavno imenovanje Božidara Delića, nekadašnjeg komandanta Vojske Jugoslavije, za zamenika predsednika srpskog parlamenta naišlo je na seriju negativnih reakcija iz Prištine. Uz tvrdnje da je Delićeva brigada vršila ratne zločine na Kosovu, kritikovali su Vučića i tvrdili da je sadašnja politika Srbije ista kao i za vreme Miloševića. Sa druge strane, reagovala je Koalicija NADA koja je optužila Prištinu za obmane i poručila da je Delić branio Srbe na Kosovu, te ujedno zaslužio potpredsedničko mesto. O tome se podsetite u:

Imenovanje Delića: PR negoduje – „činio ratne zločine“, Koalicija NADA demantuje, Kandić o albanskim civilnim žrtvamaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.