Učenici osnovih i srednjih škola iz RS uplatili 7000 evra za humanitarne akcije Odbora za pomoć KiM

Maturanti
Foto: Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji

Dvadeset pet osnovnih i srednjih škola iz Republike Srpske sakupilo je i uplatilo oko 14 000 KM (7000 evra) za izgradnju i opremanje Dnevnog centra „Podrži me-9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici, kao i za akciju „Za dečiji osmeh na Kosovu i Metohiji“. 

Kako su saopštili iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, O.Š. „Sokolac“ iz istoimenog mesta ove godine sakupila je i uplatila 2 850 KM (1425 evra), a ista škola je i prošle godina sakupila najveću donaciju, ističu iz Odbora.

Podrška za izgradnju Dnevnog centra koju su pružili profesori, nastavnici i deca osnovnih i srednjih škola širom Srpske izuzetno je human gest, poručuju iz Odbora.

Dnevni centar „Podrži me – 9. januar“, u izgradnji je od kraja juna ove godine, a nakon izgradnje njime će rukovoditi Udruženje roditelja „Podrži me“. Ovaj centar koristiće 140 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.