U Zubinom Potoku postavljena cisterna sa sredstvom za dezinfekciju

Cisterna sa sredstvom za dezinfekciju
FOTO: SO Zubin Potok

Nakon što su potvrđena prva dva slučaja koronavirusa u Zubinom potoku, odlukom opštinskog Kriznog štaba postavljena je cisterna sa sredstvom za dezinfekciju u ovom mestu.

Cisterna je postavljena u centru Zubinog Potoka i namenjena je za korišćenje od strane svih građana ove opštine, navodi se u objavi na Fejsbuk stranici opštine Zubin Potok.

Podsećaju da se u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, u ovoj opštini vrši svakodnevna dezinfekcija ulica, javnih ustanova, ulaza zgrada i lokala.

Predsednik Kriznog štaba opštine, Srđan Vulović, apelovao je na sugrađane da ostanu kod kuće, kako ne bi došlo do širenja virusa.

Podsetimo, juče su registrovana prva dva slučaja koronavirusa u Zubinom Potoku. Kako je na konferenciji za štampu u Kosovskoj Mitrovici potvrdio gradonačelnik Vulović, u pitanju su dva muškarca, od kojih se jedan nalazi u Studentskom domu u Kosovskoj Mitrovici, a drugi na infektivnom odeljenju u mitrovičkom KBC-u.

U Domu zdravlja u Zubinom Potoku od danas počinje i testiranje na koronavirus, te građani neće morati da odlaze u Kosovsku Mitrovicu ukoliko posumnjaju da su inficirani.

Prema poslednjim podacima Higijenskog zavoda iz Kosovske Mitrovice, ukupan broj građana inficiranih koronavirusom u srpskim srednima na Kosovu je 33. Od toga su 32 osobe sa prebivalištem na Severu, kao i jedna žena iz sela nadomak Gračanice koja je registrovana kao prvi slučaj. Prema poslednjim podacima kosovskog Instituta za javno zdravlje, u kojima nisu uvrštene osobe iz srpskih sredina čiji su uzorci slati na testiranje u centralnu Srbiju, na Kosovu je registrovano 165 pozitivnih slučajeva koronavirusa, od toga su tri osobe preminule, a 24 je izlečeno.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.