U Zubinom Potoku obeležena gradska slava Sv.Trojica

FOTO: Kancelarija za KiM

U Zubinom Potoku danas je u prisustvu velikog broja vernika obeležena gradska i hramovna slava Sveta Trojica.

Liturgiju u Hramu Svete Trojice služio je episkop Raško-prizrenski vladika Teodosije, nakon čega je održana i litija opštinskim ulicama.

Obeležavanju gradske slave prisustvovao je i zamenik direktora Kancelarije za KiM, Borislav Tajić koji je okupljenima preneo čestitke srpskog predsednika Aleksandra Vučića kao i Petra Petkovića, saopšteno je iz ove Kancelarije.

„Višeznačna je simbolika obeležavanja današnjeg dana u Zubinom Potoku. Ovo je prilika da se posvetimo pre svega tradiciji, ali i podsetimo se svega onoga što je do sada urađeno i što se planira u budućnosti kada je razvoj Zubinog Potoka, ali i srpskih sredina na KiM u pitanju“ poručio je Tajić dodavši da su planovi Kancelarije za KiM ambiciozni ali i ostvarivi.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM kazao je i da je opština Zubin Potok u kontinuitetu jedno veliko gradilište i da će tako biti i u budućnosti.

„U osnovi svega što planiramo i što trenutno radimo, mora biti pre svega mir, bezbednost i sigurnost svakog pojedinca“, kazao je Tajić i dodao da samo na takvim osnovama Kancelarija za KiM može da ostvari planove u Zubinom Potoku ali i širom KiM.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.