U Zubinom Potoku „Dani jorgovana“

Dani Jorgovana
Plakat: Stari Kolašin

Tradicionalna manifestacija „Dani jorgovana“ u čast i slavu svetiteljke i kraljice Sv. Jelene Anžujske održaće se sutra u 18 časova u Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku. 

Ova svečanost će biti obeležena uz prigodan muzičko-scenski program „Jorgovani kroz vekove“ u izvođenju dramskih umetnika Ljubomira Bandovića, Ljiljane Stjepanović, Zlate Numanagić, Milice Tomašević i Đorđa Kreća.

Između ostalih u programu će nastupiti i vitezovi „Svebor“, KUD Mokra Gora, kao i najmlađi Kolašinci, dok režiju potpisuje Marko Jovičić.

Dani Jorgovana
Plakat: Stari Kolašin

U slavu kraljice Jelene i Nemanjića, srpski narod je u srednjem veku u Ibarskoj klisuri zasadio jorgovane koji i danas cvetaju.

Zbog njene humanosti i prosvetiteljske misije Jelena Anžujska se i danas slavi u znaku mirisnih jorgovana.

Dom kulture „Stari Kolašin“ ovu manifestaciju organizuje u saradnji sa Društvom francusko-srpskog prijateljstva „Jelena Anžujska“ pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju i opštine Zubin Potok. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.