U više akcija širom Kosova uhapšeno šestoro za privredni kriminal, zaplenjena i droga

kosvska policija

Jedinica za privredni kriminal i korupciju Kosovske policije u četiri odvojena slučaja uhapsila je danas osam osumnjičenih za ova krivična dela. Među njima su dva poreska inspektora, predsednik upravnog odbora gradskog saobraćajnog u Prištini, a u jednoj od akcija zaplenjena je i veća količina droge, saopštila je Policija Kosova.

U okviru akcije „Krijumčarenje“, prilikom pretresa četiri lokacije u Uroševcu, zaplenjena je veća količina droge, novac, oružje, četiri automobila i drugi dokazni materijal. Pod sumnjom za krijumčarenje robe i podmićivanje uhapšeno je četvoro, svi sa Kosova i muškarci: A.L. (1974), 1.L. (1983), L.B. (1976) i F.S. (1980). Koja količina droge je u pitanju, nije precizirano.

U Prištini je u drugom slučaju, za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i vršenje uticaja, uhapšen predsednik Upravnog odbora gradskog saobraćajnog u ovom gradu, R.B. (1982). On je, kako policija saopštava, prekoračujući svoja ovlašćenja, pokušao da utiče na podređene da se jedna od kandidatkinja zaposli.

U trećem slučaju, u Glogovcu, uhapšen je J.H. (1962) pod sumnjom da je falsifikovao dokumenta i izvršio prevaru. On je, kako se sumnja, u periodu od jula do decembra 2019, kao podizvođač pri servisu za pranje policijskih automobila, falsifikovao dokumentaciju o broju opranih vozila, povećavajući taj broj i nanoseći štetu od približno hiljadu evra.

U Prištini je takođe uhapšeno još dvoje za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i primanje mita, a u pitanju su poreski inspektori. Oni se sumnjiče da su, naišavši na određene nepravilnosti kod stranke u Kosovu Polju, zatražili i primilo mito od pedeset evra od vlasnika firme. Kao dokazni materijal obezbeđena je i novčanica.

Svim osumnjičenima je određen pritvor od 48 sati.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.