Tači i Vučić u odvojenim sastancima sa Grenelom u Minhenu, putuje i Kurti

Vučić Tači
Photo: European Forum Alpbach / Andrei Pungovschi / Flickr

Kosovski predsednik Hašim Tači otputovao je danas u Nemačku, gde će prisustvovati Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, saopšteno je iz Predsedništva.

Kako je objavila Gazeta Expresss, sastanak Tačija i Grenela očekuje se večeras.

Na konferenciji će po pisanju medija učestvovati i kosovski premijer Aljbin Kurti. On je hteo da se sastane sa Tačijem pre odlaska na Minhensku bezbednosnu konferenciju, kako bi uskladili stavove o pitanjima spoljne politike. Međutim, do toga nije došlo jer je Tači već otputovao za Nemačku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Minhenu, sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom. Vučić je pred razgovor rekao da očekuje dobar razgovor, a da je glavna tema Kosovo, odnosno dijalog Beograda i Prištine. Kako je Vučič rekao, potpisivanje sporazuma o železničkom saobraćaju očekuje se sutra ujutru.

Šta je Vučić novinarima rekao u Minhenu uskoro opširnije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.