U Severnoj Makedoniji zaplenjena droga u vrednosti od 100.000 evra

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Severne Makedonije saopštilo je da su uhapšena dva muškarca iz skopskog sela Aračinovo, sa 35 kilograma droge vredne oko 100.000 evra.

Kako se navodi, 32-godišnji K.A. i 23-godišnji O.A. uhapšeni su na naplatnoj rampi „Tetovo“, na magistralnom putu Gostivar – Tetovo, u akciji kriminalističke policije u kojoj su učestovali i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice „Tigar“.

Dvojica uhapšenih prema navodima policije pokušali su da pobegnu kada su „policijski službenici dali znak za zaustavljanje putničkom vozilu rendž rover u kojem su se vozili“.

„Te dve osobe nisu izvršile dato naređenje policije da zaustave vozilo, već su pokušale da pobegnu, oštetivši službeno policijsko vozilo, ali su ubrzo zaustavljene i lišene slobode“, izjavila je Suzana Pranjić Talevska iz MUP-a.

Policija je u gepeku vozila pronašla četiri vreće marihuane, ukupne težine oko 35 kilograma u vrednosti od oko 100.000 evra, dodala je ona i dodala da je na mestu hapšenja javni tužilac iz Tetova obavio uviđaj.

„Nešto kasnije, po dobijenom sudskom nalogu, obavljeni su pretresi u kućama te dve osobe u selu Aračinovo, pri čemu su pronađeni predmeti povezani sa tim krivičnim delom“, dodala je Pranjić.

Prema njenim rečima, za A.K. MUP već duže vreme traga, jer je za njim „raspisana centralna poternica zbog bekstva iz štipskog zatvora, gde mora da služi zatvorsku kaznu od oko 6,5 godina, a tražen je i za više krivičnih dela kao što su krijumčarenje migranata i šverc droge“.

Dvojica uhapšenih Aračinovaca su sprovedeni u Sektor unutrašnjih poslova Tetovo i protiv njih će u toku dana biti podneta krivična prijava za trgovinu drogom.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.