U Prištini podignuta optužnica za šverc oružja protiv njih 18 i još dve dodatne

Shutterstock

Specijalno tužilaštvo u Prištini danas je podiglo optužnice protiv dvadeset lica za različita krivična dela. Protiv većine optužnica je podignuta za šverc oružja – njih osamnaestoro.

Tužilaštvo iz Prištine saopštilo je da su optužnice podignute protiv S.R., I.R., B.M., S.K., F.P., P.M., A.C., A.F., K,S., B.H., H.A., B.B., H.N., S.A., S.N., T.R., F.A., i A.M., za krivično delo „Uvoz, izvoz, snabdevanje, transport, proizvodnja, razmena, posredovanje i neovlašćena prodaja oružja“.

Osoba sa inicijalima I.R. optužena je za „falsifikovanje novca“, dok je protiv lica sa inicijalima S.K. podignuta optužnica zbog „neovlašćenog držanja, kontrole i posedovanja oružja“.

Ovi inicijali se nalaze i u grupi od 18 lica, premda tužilaštvo navodi da je u pitanju 20 osoba.

U šturom saopštenju ne razjašnjava se da li se radi o jednoj organizovanoj grupi lica, odnosno da li je u pitanju jedna optužnica za šverc oružja, s obzirom na to da je čak njih 18 u istom danu optuženo za isto krivično delo. Do objavljivanja vesti nismo uspeli telefonom da dobijemo predstavnika za medije ovog tužilaštva na dva dostupna broja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.