U ponedeljak sastanak premijera Zapadnog Balkana u Briselu

Na poziv visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, Federike Mogerini, premijeri Zapadnog Balkana sastaće se u ponedeljak u Briselu. Ovo je treći po redu ovakav sastanak ove godine, podsećaju iz EU.

Kako je saopšteno, Mogerini će biti domaćin neformalnog sastanka na kojem će se razgovarati o trenutnoj situaciju na Zapadnom Balkanu i izgledima za 2018. – "godinu koja će ponuditi partnerima u regionu jedinstvenu priliku da napreduju na putu ka EU integracijama".

"EU je posvećena jačanju angažovanja EU sa regionom i osiguravajući da cela šestorka Zapadnog Balkana preduzmu neophodne korake kako bi njihov napredak prema EU bio nepovratan," dodaje se u saopštenju EU.

Sastanak u ponedeljak biće prvi satanak premijer Zapadnog Balkana za kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, za kojeg su kosovski mediji preneli da će u Briselu boraviti i u vezi sa dva pitanja – liberalizacijom viznog režima i Vojskom Kosova, a koje je Haradinaj najavio za mart. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.