U ponedeljak isplata učeničkih i studentskih kredita

U ponedeljak se nastavlja sa isplatom učeničkih stipendija i kredita, dok će isplata za nadarene učenike i studente početi u utorak, prvog marta.

Kako navode iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, isplata pete i šeste mesečne rate stipendija i kredita za učenike srednjih škola za školsku 2021/2022 godinu biće u ponedeljak, a iznos ovih rata je 5,400 dinara.

Zatim, isplata treće i četvrte mesečne rate studentskih stipendija i kredita, koje iznose 8,400 dinara, biće isplaćene takođe u ponedeljak, 28. februara.

Ujedno će isplate mesečnih rata kredita i stipendija za izuzetno nadarene učenike i studente započeti u utorak, prvog marta, u iznosima od 15,000 dinara za učenike, odnosno 24,000 dinara za studente osnovnih i master studija, a za studente doktorskih studija iznosi 30,000 dinara.

Naime, iz ovog Ministarstva je dodeljeno 12,600 učeničkih stipendija i 521 učenički kredit.

Pročitajte još:

Ministarstvo prosvete: Link za stipendije i kredite, koje dobija preko 13.000 učenikaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.