U nedelju Biciklijada u Kosovskoj Mitrovici – vozimo zajedno!

Svi biciklisti, sportisti i rekreativci u nedelju, 31. maja, moći će da učestvuju u prvoj po redu manifestaciji "Biciklijada 2015" – Kosovska Mitrovica, koju organizuje Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge, pod pokroviteljstvom Privremenog organa ove opštine. Kako su saopštili organizatori, ova manifestacija ima za cilj da uključi veliki broj građana svih uzrasta i na taj način promoviše zdrav i aktivan način života kroz biciklizam kao pokret. Planirana maršruta je od Kosovske Mitrovice do Srbovca i nazad, a trajaće oko 2 sata. 

Prema programu, za nedelju u 10 časova planiran je skup biciklista, na sportskim terenima kod Tehničke škole "Mihailo Petrović Alas", za 10 i 15 časova – svečano otvaranje, a za 10 i 30 start biciklijade, dok je maršruta vožnje sledeća: 

– polazak sa sportskih terena (ploča), Tehnička škola "Mihailo Petrović Alas";
– nastavak ulicom Lole Ribara, kružnim tokom, do mosta i trga "Braće Milić", prvo stajanje;
– nastavak vožnje ulicom Kralja Petra I, do benzinske pumpe “Jugopetrol”, drugo stajanje;
– nastavak vožnje do Zvečana, kružni tok, treće stajanje;
– nastavak vožnje do Gerontološkog centra – Srbovac, glavno stajanje (deljenje vode i energetskih čokoladica),
– povratak na ploču istom trasom, kod Tehničke škole. 

Ovo, međutim, nije prva biciklijada na Severu Kosova. Tako je prošle godine, odred izviđača "Kota 797" iz Zvečana obeležio Međunarodni dan bez automobila vožnjom biciklima od mesta Valač, koje se nalazi u opštini Zvečan, do Kosovske Mitrovice i natrag, kada je i učestvovalo oko stotinak biciklista. 

Pozivaju se svi rekreativci da uzmu učešće u biciklijadi. Vidimo se u nedelju! Vozimo zajedno!

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.