U MSC-u sutra "Bvana", u subotu "The JazzPhardic Project"

U Mitrovičkom društvenom klubu (MSC) u petak i u subotu muzički događaji. Nastupi za ljubitelje hip-hop muzike i džeza.

U petak veče, od 21 čas, nastupa beogradski hip-hoper Nikola Ćosić, poznatiji kao Bvana, Bvanaman. Karijeru je započeo 2000. godine, kao član grupe LNG (Litle Nasty Gremlins). Nakon njenog rasformiranja, Bvana započinje solo karijeru, objavlјivanjem pesme Ja sam Bvana i počinje aktivno da sarađuje sa reperom Đusom, kao jedan od članova njegovog 93 Fu Krua. Gostuje na njegovom prvom solo albumu Hiphopium vol. 1., a 2004., zajedno sa reperom Sevenom i Strukom – osniva grupu Supahouse gde snimaju veliki broj pesama.

Ubrzo počinje sa snimanjem svog prvog albuma „Ko je krao jogurt“. Odlazak u Ameriku na školovanje odlaže objavlјivanje albuma, koji je završen 2004. godine, pa ga Bvana objalјuje 2006., zajedno sa svojim prvim singlom Rimujem i kradem.

Godine 2007. potpisuje ugovor sa izdavačkom kućom Take It Or Leave It Records i radi reizdanje albuma iz prethodne godine. Dve godine kasnije, Bvana objavljuje čak tri albuma, koncertno je aktivan, a ove godine se pojavio i u kratkometražnom filmu Život po Moskriju, predstavlјajući samog sebe.

Cena ulaznice je 200 dinara. 

A u subotu, od 22 časa – nastup „džezerskog projekta“ – Jehonatana Elazara i Kristiane Diaz. 

Elazar dolazi iz dominikansko-sefardsko jevrejske porodice. Sarađivao je i svirao sa mnogim velikanima džeza, kao što su Melton Mustafa, Džejms Mudi, Viktor Goines, Saunder Semons.

Živeo je u Majamiju, Portoriku, Njujorku, Dominikani, Izraelu i Holandiji.

U projektu "JazzPhardic" kombinuje srednjevekovnu sefardsku muziku sa latino džezom i modernom srednjeistočnom muzikom koja se može čuti na njegovom albumu "Nostalgia".

Uz njega nastupa i rođena Venecuelanka, Kristiana Diaz – priznata džez pijanistkinja. Diaz je sarađivala na projektima sa Dejvidom Sančezom, Edijem Gomezom,  Pedrom Perezom.

Svoju karijeru je počela u Dominikani, kroz klasičnu muziku. Živela je u Portoriku i Portugalu. Trenutno živi u Parizu gde redovno nastupa u Duc du Lombard, 38 Ric i Sunset Sunside.

Cena ulaznice je 150 dinara. 

Prodajna mesta karata – Caffe Inkognito i Dama Caffe.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.