U Mogili povređen srpski mladić, incident sa Albancem, povređen i on kaže KP, ali srpska strana različito o incidentu

FOTO: KoSSev/Kancelarija za KiM

Dvadesetogodišnji srpski mladić uboden je nožem u Mogili dok je šetao svog psa, saopštila je Kancelarija za KiM, koja je okrivila grupu Albanaca da su navodno izvršili napad. Kosovska policija, međutim, premda potvrđuje da je povređen srpski mladić, navodi da je povređivanju, prethodila svađa sa maloletnim albanskim mladićem oko kućnog ljubimca, te da je i on povređen. Javnost je o incidentu prvi obavestio predsednik Srbije za skupštinskom govornicom i to kao napadu Albanaca na Srbina.

Kosovska policija je u odgovoru KoSSev, kazala da se radi o Srbinu B.Đ. (2003) i Albancu Lj.E. (2006) i da su se navodno posvađali oko psa.

„Obaveštavamo Vas da je danas, oko 13:00 časova, Regionalna Policijska Direkcija Gnjilane – Policijska Stanica Klokot, primila informaciju o incidentu u selu Mogila, Opština Klokot. Policijske jedinice su hitno odgovorile na slučaj i na osnovu dostavljenih informacija saznalo se da su dve mlađe osobe, nakon trenutne svađe oko kućnog ljubimca (psa), učestvovale u fizičkom obračunu. Lj.E. (2006) albanske nacionalnosti i B.Đ (2003) srpske nacionalnosti, zadobili su telesne povrede“, navodi KP u pisanom odgovoru za KoSSev.

B.Đ. je, kako navodi policija, upućen na lečenje u Pasjane, dok je LJ.E, nakon ukazane pomoći u Vitini, upućen u regionalnu bolnicu u Gnjilanu, navodi KP za KoSSev.

U izveštaju dostavljenom našem portalu, KP navodi da se istraga izvodi u koordinaciji sa tužiocem.

Nešto ranije, Kancelarija za KiM oglasila se saopštenjem u kojem navodi da se dogodio napad na srspkog mladića B.Đ (20) iz Mogile kome je, kako su naveli u saopštenju, „grupa Albanaca nanela dva uboda nožem u predelu ramena“, te ujedno naglasila da su ga „napali dok je šetao psa“.

Ujedno za ovaj slučaj su naveli da je „direktna posledica antisrpske histerije i politike Aljbina Kurtija“.

„Jasno je da se pojačala i težina etničkih incidenata i napada, kako jača i Kurtijeva antisrpska politika i tenzije koje gotovo svakodnevno izaziva na terenu i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od međunarodnih predstavnika da spreče Kurtija da od pokrajine napravi novo bure baruta“, navodi Kancelarija za KiM.

Sličnim saopštenjem oglasila se i Srpska lista, takođe optuživši kosovsku vladu i premijera Aljbina Kurtija.

„Posledica antisprske histerije diktatorskog režima Aljbina Kurtija svakoga dana proizvede novi napad na srpsku decu, srpske mladiće, imovinu ili Srpsku pravoslavnu crkvu“, navode u saopštenju.

Zapravo je Aleksandar Vučić prvi koji je javnost danas za skupštinskom govornicom obavestio o incidentu i to je konstatovao – da je on prvi.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.