U Leposaviću održan tradicionalni turnir „Čika Cone“

Tradicionalni fudbalski turnir „Čika Cone“ održan je danas u Leposaviću.

U organizaciji ove opštine, Sportsko turističke organizacije iz grada i FК „Кosmet“ na terenima sportskog centra u Leposaviću održan je 14-ti po redu tradicionalni turnir „Čika Cone“ za fudbalere godišta 2009 i 2013.

Kako javlja opštinski portal, turnir je okupio veliki broj ekipa sa Kosova ali i iz centralne Srbije, Vojvodine, Severne Makedonije, a otvorio ga je član Privremenog organa opštine Stevan Petronijević i predsednik FК „Кosmet“, Nebojša Ninić.   U kategoriji za 2013. godište, prvo mesto je osvojio FК „Кosmet“ iz Leposavića, drugo mesto „Sport klub“ iz Novog Pazara, a treće mesto je osvojio „Pazar Juniors“, takođe iz Novog Pazara.

Za najboljeg igrača u kategoriji 2013.godište proglašen je fudbaler kluba „Кosmet“, Andrej Đurđević iz Leposavića.

„Ovo je veliki uspeh za generaciju 2013 i FК Кosmet, koji su osvojili treću zlatnu medalju u nizu. Tradicionalni turnir ‘Čika Cone’ osvojili smo bez poraza u veoma jakoj konkurenciji. Ovo je samo još jedan dodatni motiv da u budućem periodu radimo još više kako bi nastavili kontinuitet uspeha i naš klub, naš grad, predstavljali na pravi način“, rekao je trener Dejan Vukićević za ovaj portal.

On je istakao da generacija 2013, zaslužuje veliku pažnju, da je rezultat timskog rada i da zasluge za to pripadaju celoj generaciji, 20 momaka koji vredno i naporno treniraju.

U kategoriji za 2009. godište prvo mesto osvojio je „Sport klub“ iz Novog Pazara, drugo mesto FК „Bane“ iz Raške i treće mesto OFК „Dif“ iz Кosovske Mitrovice. Za najboljeg igrača proglašen je Dželil Rušević, a najbolji golman Talhaj Bošnjak iz „Sport kluba“ iz Novog Pazara.

Ovaj leposavićki turnir poneo je naziv po Momčilu Lukiću Conetu iz Kosovske Mitrovice – fudbaleru kluba FK „Trepča“ u kojem je i završio svoju karijeru. Bio je savezni fudbalski sudija i organizator mnogih turnira u opštini Leposavić. Svoj život je posvetio sportu, a posebno fudbalu. U leposavićkoj opštini skoro da nema ljubitelja fudbala koji se ne sećaju čika Coneta.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.