U gračaničkom domu kulture večeras književno veče i izložba

U Domu kulture "Gračanica" večeras od 19 časova održava se književno veče dobitnika NIN-ove nagrade za najbolji roman 2013. godine – "Tai", Gorana Gocića, i retrospektivna izložba likovne kolonije "Tiska akademija akvarela".

Roman "Tai" je svojevrsna književna analiza Dalekog istoka i predstavlja ljubavnu priču putopisnog karaktera, kojom autor nudi slojeviti kulturno-sociološki prikaz tajlandskog društva i njegovih razlika u odnosu na "daleki Zapad".

A kako likovna kolonija "Tiska akademija akvarela" već devetnaest godina okuplja stvaraoce iz celog sveta, koji, kako se navodi, "stvaraju u želji da pobegnu od surove stvarnosti", publika u Gračanici imaće priliku da vidi neke od najpoznatijih radova srpskih akvarelista. Izložba se organizuje u saradnji sa Pokrajinskim kulturnim centrom Priština – Leposavić.

U večerašnjem programu, pored Gocića, učestvuju i književni kritičar Mileta Aćimović Ivkov, pesnik, Ljubomir Dragović i slikar, Nikola Bradić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.