U Gračanici sutra "školski čas sa Rašom"

Srpski književnik, glumac i pripovedač u čuvenoj tv emisiji "Fazoni i fore", Raša Popov, održaće sutra u Gračanici školski čas za učenike osnovnih škola u ovoj opštini.

Školski čas sa Rašom počinje u 15 časova u gračaničkom Domu kulture, a čuveni čika Raša će kroz ovaj čas najmlađima pokušati da dočara "suštinu ozbiljnih stvari" koje ih čekaju u životu.

Pored toga, Popov će na sebi svojstven način – kroz igru, deci preneti zdrav odnos prema životu.

On će takođe govoriti i o drugarstvu, toleranciji, nasilju, poštovanju, različitosti.

Kulturni klub Gračanice je organizator ovog događaja, a opština Gračanica obezbedila je prevoz za decu koja dolaze iz okolnih sela u ovoj opštini.


Radivoj Raša Popov je jedan od najomiljenih pisaca za decu i odrasle. Autor je više desetina knjiga. Novinarsku karijeru započeo u novosadskom Dnevniku. Bio je novinar lista "Mladost", zatim novinar radio Beograda. Dobitnik je godišnje nagrade Radio Beograda za seriju "Vidovi fašizma". Nastupao je kao predavač u tv emisijama, a neke od najpoznatijih su "Radost saznanja", "Fazoni i fore", "Varošarije", "U snu san" i "Šešir bez dna".  


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.