U EU info centru u Mitrovici sutra koncert „Sve moje zvezde“

Sve moje zvezde
Foto: EU info centar

U EU informativnom i kulturnom centru u Severnoj Mitrovici će se u sredu uodržati koncert na kojem će nastupiti polaznici škole pevanja „Sve moje zvezde“. Na ovom svojevrsnom muzičkom spektaklu očekuje se više od 60 nastupa. Koncert počinje u 18 h.

Škola pevanja „Sve moje zvezde“ osnovana je u februaru 2016, a proistekla je iz projekta „Investiranje u kreativne industrije“, koji je podržala Evropska unija na Kosovu.

Polaznici škole pevanja uz pomoć nastavnika rade na usavršavanju svojih vokalnih tehnika, te pored praktične nastave, imaju i teorijsku nastavu. Glavni mentor i osnivač ove škole je Dušan Popović, profesor u muzičkoj školi „Dušan Vasiljević“ u Kosovskoj Mitrovici i autor mnogobrojnih pesama na muzičkim festivalima širom regiona. 

Učenici imaju priliku da rade u muzičkom studiju profesora Popovića, vrhunskog kvaliteta i takođe imaju mogućnost da snimaju pesme i prateće vokale. Tokom semestara, pripremaju se i za javne nastupe, te je i program škole prilagođen svim uzrastima. 

Ova škola već četvrtu godinu okuplja više od 150 mladih iz Štrpca, Čaglavice, Gnjilana, Zubinog Potoka, Leposavića, Zvečana i Kosovske Mitrovice.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.