U Crkvenim vodicama u istoj školi nastava po nastavnom planu Kosova i Srbije

U zgradi osnovne škole u selu Crkvena vodica kod Obilića odvija se nastava pod dva različita obrazovna sistema, Kosova i Srbije. U jednom objektu nalaze se škole "Dositej Obradović" i "Fazli Grajćevci". Nastava na srpskom se održava pre podne, a po podne, od 12.30, na albanskom jeziku
 
Iako se nastava odvija po različitim programima, nastavnici koriste istu zbornicu, srpski učenici imaju jednu, a albanski drugu oglasnu tablu, dok koriste iste učionice, klupe i poligon za fizičko vaspitanje.
 
Nastavu na srpskom pohađa 40, a nastavu na albanskom 60 učenika. U školi se još greju na drva i ugalj, nemaju unutrašnje toalete, salu za fizičko vaspitanje i biblioteku.
 
Školski objekat je izgrađen 1920. godine, a nakon rata na Kosovu i Metohiji dograđen je jedan deo uz pomoć međunarodnih organizacija, a od tada uloženo je samo u krečenje i izgradnju spoljnih toaleta.
 
U nastavku pogledajte prilog RTS-a o ovoj školi.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.