U Briselu u ponedeljak novi razgovori Beograda i Prištine

Razgovori u Briselu između delegacija iz Beograda i Prištine nastavljaju se sutra, potvrdila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. S kosovske strane, čiji je deo trenutno fokusiran na čestitke građanima i pohvale zbog uklanjanja onoga što se nekada nazivalo parkom mira sa glavnog mosta na Ibru, još uvek nema potvrde, niti detalja o sutrašnjem sastanku.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić predvodiće delegaciju Beograda, koja će u okviru dijaloga sa Prištinom na ekspertskom nivou učestvovati u razgovorima o Zajednici srpskih opština, telekomunikacijama i drugim otvorenim pitanjima, navela je Kancelarija za KiM u saopštenju. 

Razgovori su prethodno vođeni 1. i 2. avgusta, odnosno 5. avgusta, kada su i dogovreni detalji za početak radova na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici.

Nastavak razgovora u Briselu počinje dan nakon uklanjanja Parka mira i zvaničnog početka radova na tzv. revitalizaciji glavnog mosta na Ibru, a što je bilo najavljeno nakon prethodne runde razgovora pretprošle nedelje

Sastanak delegacija Beograda i Prištine održaće se u zgradi Evropske službe za spoljne poslove.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.