U Bogutovcu zaplenjeno preko dve tone duvana za nargile namenjenih za KiM

Srpski carinici su tokom noćne dubinske kontrole na magistralnom putu Raška – Kraljevo kod mesta Bogutovac, sprečili pokušaj krijumčarenja 2.390 kilograma duvana za nargile koje su bile namenjene za KiM, saopštila je Uprava Carina.

Aroma za nargile transportovana je u kamionu marke “MAN“ novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji Novopazarac, a kako navode, bila je utovarena zajedno sa uredno prijavljenom robom.

Prilikom kontrole kamiona u carinskoj ispostavi u Kraljevu, utvrđeno je da vozač nije posedovao nikakvu dokumentaciju za ovaj tovar, te da je reč o robi stranog porekla za koju moraju da budu plaćene uvozne dažbine.

Takođe, kako se navodi, prema raspoloživoj dokumentaciji utvrđeno je da je roba  utovarena u Kanjiži i da je bila upućena ka KiM, a dok oznake na robi upućuju na to da je ona nemačkog porekla.

Među aromama koje su se našle u tovaru, najbrojnija je bila “Cold Blue“ čak 550 kilograma, ali i mnoge druge vrste poput “Cold Peach“, “Cold Cherry“, “Cold Grape“, “Cold Kiss“.

Iz Carine naglašavaju da pošto vrednost zadržane robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, ono je privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka, dok je roba smeštena pod carinski nadzor u magacin carinske ispostave Kraljevo.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.