Preminula novinarka Gordana Suša

Godana Suša
Foto: Medija centar

Čuvena novinarka Gordana Suša preminula je danas posle duge i teške bolesti u 75 godini života, potvrđeno je za Nova.rs.

Posle diplomiranja na Fakultetu političkih nauka, novinarstvom se bavi od 1970. prošlog veka. Radila je u Radio Beogradu, Televiziji Beograd, Yutel-u, VIN produkciji, poslove od reporterskih do glodurskih. Pisala je za Našu Borbu, Oslobođenje, Nezavisne, Blic… Bila je predsednica NUNS-a i članica Saveta REM.

Kako se navodi na sajtu Radio slobodna Evropa, Sušu veliki broj ljudi pamti kao najboljeg izveštača sa iscrpljujućih sednica Skupštine SFRJ. Kad joj je režim ograničio novinarsku slobodu, Suša je napustila beogradsku televiziju i priključuje se novinarima YUTEL-a. Pisala je za list Borba, a pokrenula je i prvu nezavisnu TV produkciju u Srbiji – VIN.

U ratnim godinama borila se za slobodu profesije, ukazujući na krivicu medija za stanje u društvu zbog čega joj je neretko bila ugrožena sigurnost.

Sahrana Gordane Suše, kako prenosi Danas, biće održana u krugu porodice.

Nova.rsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.