U blizini Košutova ubijen Albanac, dvojica ranjena

U selu Kolovrt, između Zupča i Košutova, u pucnjavi je ubijena jedna, a ranjeno dve osobe, potvrdio je za KoSSev portparol kosovske policije za region Južne Mitrovice, Avni Zahiti. 
 
"U mestu Kolovrt se desila pucnjava. Jedna osoba je ubijena, a dve su teže povređene. Sve tri osobe su Albanci. Motivi nisi poznati," izjavio je Zahiti za naš portal. 
 
Istovremeno, kosovski mediji prenose da su u pitanju braća sa prezimenom Brahimi, starosti 16, 17 i 19 godina.
 
Prema izvorima Kosovapress-a, braća su izašla u šumu da seku drva, a oko 5 časova ujutru, jedna osoba, prema navodima ove agencije – u srpskoj uniformi je pucala iz vatrenog oružja u njihovom pravcu. Zatim, nešto nakon 11 časova, čula se pucnjava, koja je trajala skoro 20 minuta, a kosovska policija je na licu mesta pronašla jednu osobu bez znakova života i drugu ranjenu.

Ova agencija takođe prenosi da nije poznato da li su se braća nalazila "preko granice, ili na našoj teritoriji". Nije precizirano, međutim, da li se u navodima ove agencije misli na međuopštinsko razgraničenje, s obzirom na to da se selo Kolovrt nalazi između opština Zubin Potok i Južna Mitrovica, ili na administrativnu liniju između Kosova i Srbije, iako je ovo selo od Brnjaka, gde se nalazi prva najbliža administrativna linija, udaljeno više od 50 kilometara, i nalazi se na putu ka Crnoj Gori. 


Selo Kolovrt je malo selo između Zubinog Potoka i Južne Mitrovice, gotovo da je nenaseljeno. A u selu ne žive Srbi. Kolovrt je najmanje 50 kilometara udaljeno od prve administrativne linije, odnosne od tromeđe na administrativnoj liniji Srbije, Kosova i Metohije i Crne Gore.
 
Sa druge strane, u jučerašnjem vatrenom obračunu sa albanskim šumokradicama u rejonu sela Orlovac, u opštini Kuršumlija, koja se nalazi u neposrednoj blizini administrativne linije Srbije i Kosova i Metohije, ubijen je srpski žandarm, Stevan Sinđelić, kada je naoružana grupa pucala na žandarme koji su obezbeđivali mesto uviđaja, nakon što je srpska policija pronašla šumokradice sa Kosova. 

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.