U BiH uhapšena Mitrovčanka – zbog pretnje od terorizma

Bosanskohercegovački mediji javili su danas da je u Kalesiji uhapšena Elma Đušinac koja se "može dovesti u vezu s terorizmom" i koja je predstavljala "moguću pretnju". Đušinac je poreklom iz Kosovske Mitrovice.

Pripadnici SIPA-e uhapsili su u Kalesiji Elmu Đušinac, koja se može dovesti u vezu s terorizmom i koja je predstavljala moguću prijetnju.

Kako Klix.ba saznaje, Đušinac je pre nekoliko dana u BiH ušla ilegalno, a pripadnici SIPA-e koji su ovu Mitrovčanku uhapsili, akciju su izveli u saradnji sa obaveštajno-bezbednosnim agencijama BiH i Srbije. 

Đušinac je poreklom iz Kosovske Mitrovice i poseduje državljanstvo Srbije. Zajedno s njom uhapšen je i njen suprug Enes Mešić koji je već ranije hapšen kao član grupe Bilal Bosnića u akciji "Damask". On je tada, nakon tromesečnog pritvora, pušten na slobodu.

Kako Klix.ba saznaje, Mešić je i sada iskorišten kao svojevrsni mamac kako bi se došlo do Elme Đušinac koja je predstavljala pretnju po sigurnost BiH. Ovaj portal prenosi i da je Mešić sve vreme sarađivao sa vlastima u BiH. Ubrzo nakon privođenja Mešić je pušten na slobodu.

U Bosni i Hercegovini se prošle nedelje dogodio teroristički napad kada je Enes Omeragić, koga su sarajevski mediji opisali kao pripadnika vehabijskog pokreta, ubio dva vojnika u sarajevskom naselju Rajlovac uzvikujući "Alahu, ekbar".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.