U Beogradu sutra humanitarni koncert za decu Kosova i Metohije

Humanitarni koncert
Plakat: Dom kulture Gračanica

Humanitarni koncert namenjen učenicima i nastavnicima OŠ „Bora Stanković“ iz sela Straža kod Gnjilana pod nazivom „Deci na dar – Slaviša Vujić i prijatelji“ biće održan sutra u Beogradu u KomBank dvorani s početkom u 20 sati. 

Prihod od prodatih ulaznica namenjen je osnovnoj školi „Bora Stanković“ iz sela Straže kod Gnjilana. Kolektiv ove škole nema obezbeđenu vodu i vodosnabdevanje, pa je neophodno hitno kopanje bunara koji bi trajno rešio ovaj veliki problem.

Na ovom koncertu nastupiće brojni estradni umetnici i izvođači izvorne, folk, narodne i etno muzike među kojima i Slaviša Vujić, Rade Vučković, Snežana Bilibajkić, Slavko Stefanović-Slavkoni, Jovan Stefanović, Nena Đurović, Zoran Brkljač, Srećko Ćosić, Nataša Đorđević, Dejan Ađančić, Raša Pavlović, Čeda Marković, Zorana Pavić, Ranko Šemić, Dragica Radosavljević – Cakana, Vera Stolić.

Na koncertu će nastupiti mladi vokalni solisti koji žive na KiM i koji neguju tradiciju izvornog pevanja, u pratnji Narodnog ansambla RTS-a, a pod upravom Siniše Vićentijevića, navodi se u saopštenju Doma kulture iz Gračanice.

Ovim koncertom se ujedno obeležava i trideset godina umetničkog rada Slaviše Vujića, koji je i zaslužan za održavanje ovog koncerta humanitarnog karaktera.

Organizatori koncerta su Udruženje estradnih umetnika i izvođača Kosova i Metohije, Dom kulture „Gračanica“, Savez estradnih muzičkih umetnika i Samostalni sindikat estradnih umetnika Srbije.

Pokrovitelj koncerta je KomBank dvorana, medijski pokrovitelj Radio televizija Srbije, a održavanje koncerta su pomogli Opština Gračanica, Udruženje poslovnih žena „Avenija“ Laplje Selo, TV Duga, BN televizija, Bum, Bum radio i drugi.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.