U Beogradu se u redovima čeka na vakcinaciju

I danas su se formirali ogromni redovi na Beogradskom sajmu. Ljudi koji su došli bez poziva da prime prvu dozu vakcine i danas čekaju više sati, javlja N1.

Nekoliko hiljada građana tokom dana čekalo je u redu na Beogradskom sajmu kako bi bili vakcinisani vakcinom kineskog proizvođača Sinofarm.

Građani čekaju u dva reda, u jednom su oni koji su dobili poziv za vakcinaciju a u drugom oni koji su došli bez zakazanog termina. Građani sa kojima je razgovarala ekipa televizije N1 kažu da čekaju oko tri sata u proseku i da im nije bitno koja vakcina je u pitanju.

Medicinski radnici rekli su da će do 16h raditi punktovi za vakcinaciju.

Red za vakcinaciju kreće već od rampe za ulazak na sajam i dugačak je više od pola kilometra.

Prema najnovijim podacima, u Srbiji je vakcinu protiv kovida-19 primilo više od 200.000 građana, saznaje RTS.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević je, prisustvujući vakcinaciji, navela da se od danas na sajmu vakcinišu i zaposleni i korisnici ustanova socijalne zaštite koje su u nadležnosti grada Beograda i da je do sada vakcinisano oko 6.000 korisnika i zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj starih i odraslih.

Ona je rekla da je u Srbiji do sada vakcinisano više od 172.000 ljudi.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.