U Beogradu održan još jedan, 18. protest „Srbija protiv nasilja“

FOTO: Vesna Lalić/Nova.rs

Novi, osamnaesti protest „Srbija protiv nasilja“ održan se večeras u Beogradu i još nekoliko gradova u Srbiji. Protest u Beogradu počeo je ispred Narodne skupštine, a kolona se kretala Ulicom kneza Miloša, preko Ulice kralja Milana i Slavije, a onda i do Nemanjine ulice i ministarstva prosvete i pravde, gde je i završen.

Ove subote protest je bio posvećen temama obrazovanja i vladavine prava.

Kako je javio N1, neformalna grupa studenata „Studenti protiv nasilja“ okupila se u Studentskom parku i odatle krenula na najavljeni protest.

Studenti su nosili transparente sa natpisima: „Nasilja protiv, jak je to motiv“, „Nasilja protiv“, „Student je voćka čudnovata“ i „Bilo kuda studenti svuda“.

Fonet je javio da je na raskrsnicama na početku protesta bila prisutna saobraćajna policija, a sa kamiona koji predvodi protest emitovala se kompozicija ubijenog učenika A.Č.

Na kamionu je bio transparent „Šta ste uradili da se ne ponovi“, kao i transparent na točkićima sa pesmom Branka Miljkovića „Uzalud je budim“, gde su stavljene bele ruže.

FOTO: Vesna Lalić/Nova.rs

Na protestu su se, javila je Nova.rs, mogli videti i transparenti podrške smenjenim inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću, inspektorima koji su otkrili imanje „Jovanjica“ i uhapsili Koluviju.

Ukazano je, javljaju mediji iz Beograda, i da nije urađeno ništa sustinski na povećanju bezbednosti u školama, posle masovnog ubistva u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar i u okolini Mladenovca u maju.

Ponovljeni su i danas poznati zahtevi: smena Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, članova Saveta REM, kao i promena rukovodstva RTS, ukidanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi i gašenje dnevnih listova koji promovišu mržnju i nasilje i ukidanje rijaliti programa.

Na kraju je, javljaju mediji, poručeno da se borba nastavlja i sledeće subote.

Protest uživo pratite ovde

I pojedini kanali na jutjubu uživo prate protestPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.