U Belgiji zaplenjeno 115 kg kokaina u međunarodnoj akciji razbijanja srpske kriminalne organizacije

Kokain
Foto: DW/Ilustracija

Policija u Belgiji zaplenila je oko 115 kilograma kokaina sakrivenog u betonskim pločama u okviru međunarodne policijske operacije koja za cilj ima razbijanje srpske kriminalne mreže, saopštilo je belgijsko pravosuđe, piše agencija Beta.

Uhapšeno je ukupno devet osoba, pet u Belgiji, dve u Holandiji, jedna u Luksemburgu i jedna u Srbiji, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Droga je zaplenjena u Arlonu, na jugoistoku Belgije, prilikom pretresa jednog skladišta. Osumnjičeni su pokušali da sakriju kokain u betonskim pločama radi lakšeg izvoza.

„Otkriveno je i zaplenjeno najmanje 103 paketa sa više od jednog kilograma (ukupno oko 115 kilograma)“, za koje se procenjuje da bi dostigli vrednost od 11,5 miliona evra na tržištu, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pretresi si istovremeno sprovedeni u Holandiji, Luksemburgu i Srbiji.

„Ukupno je bilo angažovano skoro 100 pripadnika različitih policijskih službi u operaciji koja ima za cilj razbijanje srpske kriminalne organizacije koja se bavi međunarodnom trgovinom kokainom“, navelo je tužilaštvo.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.