U avion u kome je bio Dačić udario grom

FOTO: Večernje Novosti/ilustracija

U avion vlade Srbije „Falkon“ u kome se nalazio prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić udario je grom, a sama vest je u srpskim medijima noćas takođe odjeknula kao „grom“.

Kako se navodi u saopštenju, tragedija je izbegnuta, prisebnošću pilota, avion je bezbedno prizemljen na ljubljanski aerodrom, a ministar Dačić je nastavio put Bleda, gde učestvuje na Strateškom forumu, javio je Danas.

Inače, jako nevreme pogodilo je u ponedeljak Sloveniju i Hrvatsku, gde je u roku od samo dva sata zabeleženo više od 20.000 munja.

Međutim, ovo nije prva krizna situacija sa avionom „falkon“ Vlade Srbije, kako se navodi u saopštenju, krajem maja na nebu iznad Grčke pokvario se isti avion u kome se takođe nalazio Dačić i morao je hitno da sleti u Atinu i to u roku od 15 minuta.

Šef srpske diplomatije posle te krizne situacije iznad Atine tada je rekao:

„Ja kao da imam deset života“.

Noćas je za Kurir rekao: „Čula se manja eksplozija, video se bljesak. Ali, ne može nam niko ništa“.

Dačić će Srbiju predstavljati na tradicionalnom Bledskom strateškom forumu, koji je počeo juče, a ove godine je posvećen stabilnosti u regionu, održivom razvoju i ekonomskom napretku.

KoSSev: Na Bledu se nalaze i Dačićev kosovski kolega. Dok srpski izvori i mediji šalju informacije o gromovima i munjama nad slovenačkim nebom, uz, kako neki od njih navode i komentare samog ministra nakon nepogode, Bedžet Pacoli (Behgjet Pacolli) preko društvenih mreža postavlja fotografije i poruke sa kim se od međunarodnih zvaničnika sastao već po dolasku, uključujući i Metjua Palmera, kao i turskog kolegu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.