U Albaniji uhapšeno šestoro zbog sumnje da su pomogli Srbinu da pobegne iz kućnog pritvora

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Policija u Kukešu uhapsila je šest lica koji su pomogli jednom srpskom državljaninu da pobegne iz kućnog pritvora.

Od 6 uhapšenih lica dvojica obavljaju dužnost oficira Opšte patrole u Komesarijatu policije Kukeša (prim.red. u Albaniji).

“Dvojica zaposlenih u policiji uhapšeni su zato što su, dok su bili na dužnosti, i čuvali S.V., dozvolili da se pritvorenik bez odgovarajuće dozvole, sretne sa svojim bližnjima, omogućivši mu tako da se udalji sa mesta obaveznog boravka.“

Uhapšeni su jedan iz Kukeša, dvojica sa Kosova i jedan Hrvat.

K.M., 38 godina, stanovnik Pobrega, Kukeš;

J.D., 23 godina, stanovnik Rijeke, Hrvatska;

R.K., 46 godina, stanovnik Vučitrna, Kosovo;

F.T., 26 godina, stanovnik Prištine, Kosovo;

„Sumnja se da su 1. januara 2019, u saizvršilaštvu, pomogli da se udalji sa mesta boravka, srpski državljanin S.V., star 53 godine, stanovnik Miročke, Srbija“.

S.V. je bio pod bezbednosnom merom „kućni pritvor“ i čuvali su ga pripadnici policije u jednom privatnom objektu u Kukešu, saopštila je policija.

Takođe počelo je i krivično procesuiranje i radi se na hapšenju državljanina S.V.

Materijalni dokazi su prosleđeni Tužilaštvu pri prvostepenom Sudu u Kukešu, za krivična dela saizvršilaštvo u pružanje pomoći pri bekstvu uhapšenom, udaljavanje uhapšenog sa mesta boravka, i zloupotreba službene dužnosti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.