Turska: Dvoipogodišnja devojčica spasena iz ruševina nakon 24 sata, porastao broj žrtava

Turska zemljotres
FOTO: Anadolija

Pripadnici spasilačkih ekipa, 24 sata nakon razornog zemljotresa koji je pogodio tursku istočnu provinciju Elazig, spasili su dvoipogodišnju devojčicu ispod ruševina.

Spasilačke ekipe su u jednom momentu čule glas koji je dolazio ispod ruševina zgrade u četvrti Mustafa Paša. Ubrzo su uspostavili kontakt sa ženskom osobom, koja im je kazala da se s njom ispod ruševina nalazi i dete.

Žena je uplakanim glasom dozivala u pomoć, govoreći kako više ne mogu da izdrže ispod ruševina.

Spasilačke ekipe su potom uložile ogromne napore, te na kraju iskopale tunel i uspele da dođu do mesta gde su se nalazili i devojčicu izvukle na sigurno i prebacile u bolnicu. Spasioci čine sve napore kako bi spasili i majku, prenosi Anadolija.

Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama Turske (AFAD) je saopštila da je broj poginulih u zemljotresu, koji je u petak pogodio grad Elazig, na istoku Turske, porastao na 29.

Nakon snažnog zemljotresa lekarima se za pomoć obratilo 1.466 osoba.

Prema najnovijim podacima, u zemljotresu su urušene 72 zgrade, 514 je pretrpelo ogromnu, a 409 manju štetu. U centralnim delovima Elaziga i dalje traje potraga i akcija spasavanja za preživelima.

Epicentar potresa jačine 6,8 stepeni po Rihteru je registrovan u petak u 20.55 sati po lokalnom vremenu, u mestu Sivrice, nedaleko od Elaziga, u blizini granice sa Sirijom. Zemljotres se osetio i u okolnim gradovima, te na području severnih delova Sirije i Iraka.

N1Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.