Relativno mirno, uz sporadične tuče, porodično nasilje; krađa lovačke puške i novca iz crkve

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Prema do sada dostupnim podacima iz Kosovske policije, uz izuzetak sporadičnih incidenata, pre svega tuča i porodičnog nasilja, novogodišnja noć i dan pred doček protekli su mirno.

S obzirom na antikovid mere koje su na snazi, uz policijski čas od ponoći, doneta je odluka da se sve javne manifestacije na trgovima otkažu, ali su sinoć desetine policajaca u Prištini na jednom trgu prekinuli proslavu i rasterali okupljene građane.

Glavna direkcija Kosovske policije ocenila je da je novogodišnja noć uglavnom bila mirna, ali da je u nekoliko slučajeva korišćeno vatreno oružje, bilo je proslava i incidenata sa lakšim povredama, pre svega usled neoprezne upotrebe pirotehničkih sredstava.

U Podujevu je još juče ujutru u tuči pretučeno šestoro maloletnika od kojih je troje zadobilo povrede, dok je na licu mesta oduzet nož. Ipak, odlukom tužioca, nakon saslušanja, osumnjičeni su u postupku pušteni na slobodu.

Takođe u Prištini juče su u svađi pretučeni supružnici, bez daljih detalja osim da se predmet nastavlja u redovnom postupku. I jedna devojka je prijavila pretnje od bivšeg dečka koje je dobila preko društvenih mreža.

U Glogovcu je uhapšen muškarac pošto je svojoj bivšoj supruzi pretio. Njemu je određen pritvor. U Prizrenu je medicinski zbrinuta devojka koju je nakon svađe fizički napao otac. I on je uhapšen.

U istom gradu su se dogodila još dva slučajeva porodičnog nasilja. Takođe je još jedna žena prijavila fizičko nasilje nad njom od strane svog supruga, ali on nije zadržan nakon saslušanja oboje u policiji, dok je ona, kako to policija navodi, „poslata svojoj porodici“. U policijsku stanicu u Prizrenu je sinoć doveden i muškarac koji je pretrpeo fizičko nasilje, ali nema detalja o ovom slučaju.

U Štrpcu su se uoči Nove Godine, posle ponoći pod dejstvom alkohola potukla trojica muškaraca koji su i povređeni. Oni su posle ukazane medicinske pomoći, uhapšeni i upućeni u pritvor. Tuča je izbila i u Dragašu između četvorice od kojih je jedan i povređen. Ipak, oni su pušteni na slobodu nakon saslušanja.

Bilo je i krađa – opet u Prizrenu, gde je obijena kuća i ukradena lovačka puška, a u Zubinom Potoku i to još 28. obijena je crkva i ukradeno 800 dinara.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.