Trust podseća: Rok za prijavu za povlačenje 10% sredstava do 6. aprila

FOTO: RTK2

Kosovski fond za penzijsku štednju (Trust) podsetio je danas svoje korisnike da rok za prijavu za povlačenje 10% sredstava sa računa traje do 6. aprila ove godine.

Putem objave na Fejsbuku, pozvali su one koji se do sada nisu prijavili, a žele da ostvare svoje pravo na osnovu zakona o ekonomskom oporavku, da to učine putem veb stranice www.trusti10.org.

Podsetimo, nakon više neuspelih pokušaja, prethodni saziv kosovske skupštine izglasao je početkom decembra Zakon o ekonomskom oporavku kojim je, između ostalog, bilo predviđeno i povlačenje novca iz Kosovskog fonda za penzionu štednju.

Ovim zakonom predviđeno je da osiguranici mogu podići do 10 procenata svoje ušteđevine u Trust-u, kao i da će onima koji imaju ušteđevinu do 10.000 evra, u slučaju da podignu 10 odsto, kosovska vlada nadoknaditi taj iznos u narednih pet godina.

Prema navodima portparola Trusta, Jetona Demija, do sada se za povlačenje sredstava sa računa prijavilo skoro 90 odsto korisnika.

Podneto je 425.000 prijava za povlačenje ukupno 197 miliona evra, potvrdio je Demi za prištinsku Kohu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.