"Trojka iz bloka": Prikupljeno 130.000 dinara od šuteva! Suma nije konačna

Plaćanjem sopstvenog šuta, u Kosovskoj Mitrovici prikupljeno je 130.000 dinara u širom Srbije popularnoj humanitarnoj akciji "Trojka iz bloka", koja se po prvi put održala juče i u našem gradu. Međutim, ovo nije konačan iznos jer se uskoro očekuje presek prihoda sa sinoćne humanitarne studentske žurke organizovane u sklopu ove akcije, a danas se očekuje i uplata dobrovoljnih priloga fakulteta i ostalih škola u Kosovskoj Mitrovici, uključujući i prihod od prodatih karata u okviru humanitarne projekcije filma "Enklava". Organizatori se nadaju da će se prikupiti suma od oko 300.000 dinara. Humanitarna nevladina organizacija "Srbi za Srbe" koja je pokretač i jedan od glavnih organizatora ove akcije, prikupljen novac iz Kosovske Mitrovice, kao i novac uplaćen putem posebnog humanitarnog broja 7763, utrošiće za nabavku medicinskih aparata i kreveta za trudnice za porodilište u Kosovskoj Mitrovici. U jučerašnjem šutiranju trojki, uprkos hladnom i kišovitom vremenu, na mitrovičkoj Ploči, učestvovalo je preko 120 takmičara pred oko 1000 posetilaca.

Pobednici u jučerašnjoj akciji šutiranja trojki koja se po prvi put organizovala u Kosovskoj Mitrovici su: Gojko Zubac, Nenad Vukomanović i Lazar Aksić. Oni su u fnalu osvojili 8, 6, odnosno 5 poena. Svaki koš se računao kao jedan poen.

"Prezadovoljni smo odzivom, jer su ljudi došli da podrže akciju i pruže pomoć porodilištu, uprkos kišovitom vremenu. Zahvaljujemo se našim gostima i organizatorima, humanitarnoj organizaciji 'Srbi za Srbe', rep sastavu THCF, najboljem fristajl košarkašu Nikoli Blažiću Trikiju, reditelju Goranu Radovanoviću, reperu Uncle Joe-u, Slobodanu Bobi Rakiću, Univerzitetu, Studentskom centru, opštini Kosovska Mitrovica, školama, institucijama, kombinatu 'Trepča' i privrednim subjektima koji su doprineli da naša akcija uspe," i dalje vidno zadovoljan rekao je za KoSSev dan nakon ove akcije, član studentskog parlamenta, Nemanja Biševac.

Na jučerašnjem turniru, uz organizatore i prorektora, prof.dr Aleksandra Jovanovića, prisutno je bilo i više gostiju iz Beograda – Aleksandar Smiljanić ispred Košarkaškog Saveza Srbije, reperi "THC la Familija", inače autori pobedničke pesme za košarkašku reprezentaciju Srbije “Igraj i pobedi”, kao i Ankl Džo, najbolji košarkaški fristajler u Evropi – Nemanja Triki Blažić.

Za pomoć mitrovičkom porodilištu, otvoren je i humanitaran SMS broj 7763.


Sa zvanične Internet stranice organizacije "Srbi za Srbe"

Projekat ''Trojka iz bloka'' (www.trojkaizbloka.org) je humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki koji se od 2012. godine održava uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, KK ''Crvena Zvezda i KK ''Partizan''. Turnir će se po prvi put održati u Kosovskoj Mitrovici za koji već vlada veliko interesovanje. Gosti turnira ''Trojka iz bloka'' biće popularna beogradska rep grupa THC la Familija koja je komponovala pobedničku pesmu za košarkašku reprezentaciju Srbije ''Igraj i pobedi'', najbolji košarkaški fristajler u Evropi Nemanja Triki Blažić i mladi beogradski reper Ankl Džo.

Od 2005. godine, pod sloganom ''Deca su naša budućnost'', humanitarna organizacija Srbi za Srbe prikupila je 1,1 milion evra donacija i pomogla više od 1.400 socijalno ugroženih višedetnih porodica koje broje oko 7.000 dece. Pored pomoći porodicama, organizacija je u više navrata obezbeđivala pomoć za narodne kuhinje, bolnice i škole širom Srbije i regiona. Na svom zvaničnom sajtu (www.srbizasrbe.org) i fejsbuk stranici (www.facebook.com/srbizasrbe), organizacija svakodnevno objavljuje liste donatora kao i uvid u trenutno stanje na svim bankovnim računima.

Organizacija Srbi za Srbe upućuje javni poziv svim društveno odgovornim kompanijama i medijima da podrže novi veliki projekat opremanja porodilišta u Kosovskoj Mitrovici u kojoj se svake godine beleži sve veći broj novorođene dece.

Pošalji SMS na 7763 – Deca su naša budućnost!


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.