"Trojka iz bloka" ponovo u Kosovskoj Mitrovici!

Humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki "Trojka iz bloka" biće održan u maju u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici, saopštila je ove nedelje humanitarna organizacija "Srbi za Srbe". Planirano je da se turnir u Gračanici održi 18., a u Kosovskoj Mitrovici 31. maja. "Trojka iz bloka" je prvi put održana u Kosovskoj Mitrovici aprila prošle godine.

Na spisku gradova u kojima će se ovaj humanitarni turnir održati, pored Kosovske Mitrovice i Gračanice, nalaze se svi veći gradovi u centralnoj Srbiji. 

Takođe, "Trojka iz bloka" gostovaće i u Banja Luci, Istočnom Sarajevu, Trebinju, ali i u Čikagu i Dizeldorfu.  

"Trojka iz bloka" je po prvi put u Kosovskoj Mitrovici održana prošle godine u aprilu, a tada su na humanitarnom turniru prisustvovali – popularna beogradska rep grupa THC la Familija koja je komponovala pobedničku pesmu za košarkašku reprezentaciju Srbije ''Igraj i pobedi'', najbolji košarkaški fristajler u Evropi Nemanja Triki Blažić i mladi beogradski reper Ankl Džo.

Tokom aprilskog turnira u Mitrovici je prikupljeno 130.000 dinara, a sav prihod utrošen je za nabavku medicinskih aparata i kreveta za trudnice u mitrovičkom porodilištu.

Projekat ''Trojka iz bloka'' (www.trojkaizbloka.org) je humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki koji se od 2012. godine održava uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, KK ''Crvena Zvezda i KK ''Partizan''.  On se sprovodi kroz sportske manifestacije brzog šutiranja trojki, širom Srbije i inostranstva, koje za cilj imaju okupljanje mladih ljudi, poznatih ličnosti iz sveta sporta, kulture i muzike, kao i veliki broj sponzora i dobrotvora koji će finansijski podržati realizaciju ciljeva projekta u delo.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.