Kosovska Mitrovica: Raspisan konkurs za stipendiranje 20 studenata

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica raspisao je konkurs za dodelu stipendija studentima sa prebivalištem na teritoriji Kosovske Mitrovice. Konkurs je juče objavljen na zvaničnoj Internet stranici ovog opštinskog organa. Kako se navodi, biće stipendirano 20 studenata, a pravo prijave na konkurs imaju redovni studenti visokoškolskih ustanova Republike Srbije. Stipendija će se isplaćivati u 10 jednakih mesečnih rata, počev od 01. januara 2016. godine, zaključno sa 31. decembrom 2016. godine (osim za mesec jul i avgust), a kako je ranije najavljeno, iznosiće 8.000 dianara. Prijave na konkurs dostavljaju se na adresu Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, a rok za prijavljivanje je 15 dana od dana objavljivanja u listu "Jedinstvo" i na oglasnoj tabli opštinskog organa. U nastavku pročitajte sve uslove konkursa.

Pravo prijave na konkurs imaju redovni studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija ( u daljem tekstu: student), pod sledećim uslovima:

– da su upisali jednu od godina osnovnih akademskih studija, od druge do poslednje;

– da studiraju na teret budžeta;

– da tokom studija imaju prosečnu ocenu najmanje 8,5;

– da tokom studija nisu obnavljali nijednu godinu;

– da imaju prebivalište na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica;

– da nisu korisnici stipendija po nekom drugom osnovu (niti korisnici studentskog kredita).

Odluku o visini stipendija donosi opština Kosovska Mitrovica u skladu sa Odlukom o budžetu opštine Kosovska Mitrovica za 2016 godinu.

Kandidat uz prijavu za konkurs podnosi sledeća dokumenta:

– uverenje o upisanom zimskom semestru odgovarajuće godine studija sa stepenom studija (izdaje fakultet);

– uverenje o visini prosečne ocene tokom studija (izdaje fakultet);

– uverenje da tokom studija nije obnavljao godine (izdaje fakultet);

– overenu fotokopiju indeksa (sve popunjene strane);

– overena fotokopija lične karte;

– overena izjava da student nije u radnom odnosu (izjava sa dva svedoka).

Redosled studenata za dodelu stipendija utvrđuje se na osnovu kriterijuma koji su utvrđeni Odlukom o stipendiranju studenata sa teritorije Opštine Kosovska Mitrovica.

Stipendija se isplaćuje u 10 (deset ) jednakih mesečnih rata, počev od 01. januara 2016 godine, zaključno sa 31. decembrom 2016. godine (osim za mesec jul i avgust).

Korisnik gubi pravo na stipendiju u slučaju – netačno prikazanih podataka, ukoliko se utvrdi da je korisnik republičke stipendije u 2016. godini, promene prebivališta i ukoliko napusti redovno školovanje.

Rok za prijavljivanje na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja u listu Jedinstvo i na oglasnoj tabli Opštinske uprave opštine Kosovska Mitrovica.

Nepotpune i neblagovremene prijave komisija neće uzeti u razmatranje.

Prijave na konkurs dostavljaju se u zatvorenoj koverti na adresu: Opština Kosovska Mitrovica, Ivo Lole Ribara bb, sa naznakom: „fPrijava na konkurs za dodelu stipendija studentima“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.