Trojica Srba u KBS-u unapređena u čin desetara. Tači: "Vi ste odličan primer za celo Kosovo"

Trojica Srba, jedan Turčin i jedan Rom, pripadnici Kosovskih snaga bezbednosti, unapređeni su u čin desetara Prvog bataljona KBS-a, na današnjoj svečanosti u kasarni u Gnjilanu. Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali predsednik Kosova Hašim Tači, ministar KBS-a Rustem Beriša, kao i predstavnici NATO-a. "Vi ste primer za svoju zajednicu, ali ste i odličan primer za celo Kosovo," poručio je predsednik Kosova budućim desetarima.​

"Kosovske snage bezbednosti će nastaviti da se obučavaju po standardima NATO-a, čiji član Kosovo želi da postane. KBS su spremne da prihvate nove odgovornosti i doprinesu miru u svetu," rekao je Tači i dodao da "činom unapređenja pripadnika manjinskih zajednica, Kosovo pokazuje da je dom svih". 

Unapređenim pripadnicima KBS-a je, saopšteno je iz Predsedništva Kosova, poručio:

"Gradimo našu budućnost radom, angažovanjem, profesionalizmom, saradnjom između svih nas."

"Albanci su nas primili dobro"
 

Jedan od unapređenih, Marjan Pavlović, kazao je da je već šest godina pripadnik KBS-a i da će mu ovo unapređenje pomoći u poslu:
 
"Kolege Albanci su nas primili dobro. Planiram da i dalje napredujem u službi."

Prema podacima koje je juče izneo zamenik premijera Kosova i ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova, Dalibor Jevtić, u KBS-u danas je zaposleno 103 Srba, prenosi RTV Puls. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.