Triše, Kovačić, Vučić: "Poštovana Atifete Jahjaga, Predsednice Republike Kosovo"

Predsednik srpske grupe Trilateralne komisije, koja početkom novembra organizuje trodnevni susret najviših lidera iz regiona u Beogradu, Jovan Kovačić, zajedno sa evropskim predsednikom komisije, Žan Klod Trišetom, uputio je pisanu pozivnicu kosovskoj predsednici Atifete Jahjagi u kojoj joj se obraća sa "poštovana Atifete Jahjaga, predsednice Republike Kosovo" i navodi da je na ovaj susret njih dvojica pozivaju zajedno sa počasnim predsednikom komisije za organizovanje 38. sastanka Trilateralne komisije – srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem.
 
 
"Sva trojica želimo da Vam pošaljemo toplu pozivnicu ovim događajima i predložili bismo Vam da zajedno sa ostalim liderima iz regiona, učestvujemo u jaturnjoj sesiji otvaranja u subotu ujutru, na zajedničkom panelu posvećenom 'zemljama kandidatkinjama Zapadnog Balkana, na njihovom putu pristupa Evropskoj uniji.'" 
 
U pozivnici se dodaje da će panelu prisustvovati i švedski ministar inostranih poslova, Karl Bilt, te da će sesija biti zatvorena za medije, kako bi se "osigurala iskrena i otvorena diskusija" i izražava se nada da će Jahjaga pozitivno odgovoriti na poziv da dođe u Beograd.
 
Javnosti još uvek nije poznato, međutim, da li će kosovska predsednica i prisustvovati ovom događaju. 
 
Ukoliko bi prisustvovala, ovo bi bila prva zvanična poseta kosovske predsednice Beogradu, a druga zvanična poseta kosovskih zvaničnika, ukoliko kosovski ministar inostranih poslova, Enver Hodžaj bude nekoliko dana ranije, 23. oktobra, učestvovao na konferenciji ministara inostranih poslova, finansija i ekonomija zemalja zapadnog Balkana, a koji počinje sutra u Beogradu.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.