Trifunović: Vučić učestvovao u ubistvu Olivera; SNS: „Dno političke odgovornosti“, „pokušaj kriminalizacije“

FOTO: Nova.rs

„Nemam nikavu sumnju da je Aleksandar Vučić učestvovao u ubistvu Olivera Ivanovića u smislu da je barem znao da će se to dogoditi, da je zažmurio, trepnuo, aminovao, možda čak i naručio Bog te pita, otvoreno to tvrdim i neka me tuži”, rekao je za Nova.rs bivši lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović ispred Skupštine Srbije. „Spreman sam da organizujem skupljanje priloga za lečenje zavisnosti i zavisti bivšeg glumca, a sadašnje bruke – Segeja Trifunovića“; reč je o „pokušaju kriminalizacije Vučića“, usledile su potom reakcije predstavnika SNS-a, Marka Đurića i Nebojše Stefanovića.

Trifunović je juče sa dvadesetak članova PSG prisustvovao performansu koji su na platou ispred republičkog parlamenta organizovali članovi tog pokreta.

Oni su, kako je prenela Nova,rs, iscrtali 1.000 crvenih linija kako bi simbolizovali 1.000 dana od ubistva lidera opozicione stranke Građanska inicijativa „Sloboda, demokratija, pravda”, Olivera Ivanovića.

„Meni je jedna stvar jasna, a to je da vlast koja je vršila kampanju i huškala protiv Olivera Ivanovića, dakle Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, Marko Đurić, cela ekipa koja ga je zalivala drvljem i kamenjem, mesecima i mesecima crtala mu metu na čelu, a kasnije plakali na njegovom grobu, kao što to biva u velikim tragedijama, ta vlast ćuti evo već tri godine”, rekao je Trifunović.

„Otvoreno ću vam reći, nemam nikavu sumnju da je Aleksandar Vučić učestvovao u ubistvu Olivera Ivanovića u smislu da je barem znao da će se to dogoditi, naravno da je zažmurio, trepnuo, aminovao, možda čak i naručio Bog te pita, otvoreno to tvrdim, neka me tuži”, istakao je on.

Da li se išta pomerilo – nije, konstatovao je Trifunović.

Prema njegovim rečima, veoma je bitno postavljati konstatno pitanje ko je to uradio i zašto je to uradio zato što sutra to možete biti vi, mogu biti ja, možemo biti mi, a kada dođe po nas onda više neće imati ko da pita.

Ako želimo, kako kaže, da išta promenimo u ovom društvu treba konstatno postavljati određena pitanja, kao na primer – ko je ubio Olivera Ivanovića?

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, pod još nerazjašnjenim okolnostima, ispred kancelarije u kojoj je radio u Kosovskoj Mitrovici, a ubice još uvek nisu pronađene.

Đurić i Stefanović: „Dno političke odgovornosti“; „Pokušaj kriminalizacije Vučića“

Neposredno nakon što je objavljena izjava Sergeja Trifunovića oglasili su se čelnici SNS-a – ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović i novi ambasador Srbije u SAD, Marko Đurić.

„Sergej Trifunović bolje da je danas iscrtavao bele nego crvene linije ispred Skupštine Srbije kako bi dao lični pečat tom suludom performansu, jer uvrede i klevete koje je izneo na račun predsednika Srbije može da izgovori samo stručnjak za izvlačenje belih linija“, poručio je u svom odgovoru Đurić.

Optužbe na račun Vučića vidi kao „dno političke nedogovornosti“, i kao dokaz „potpune izgubljenosti i panike dela srpske opozicije, ali i očajanja onih koje je instruiraju i finansiraju“.

Đurić ujedno navodi da izjave Trifunovića nisu za sud – „već ga kvalifikuju za neku zdravstvenu ustanovu zatvorenog tipa“.

Trifunovićeve izjave ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, vidi kao „pokušaj kriminalizacije Vučića, na štetu Srbije“.

Stefanović ujedno Trifunovićeve tvrdnje vidi kao reči „glasogovornika“ Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i „raznih tajkuna, koji konstantno pokušavaju da kriminalizuju predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.