Tribuna: "Vilijamson ispitivao Tačija"

Izvor: (tekst na srpskom originalno preuzet) RTK 2

Tužilac Klint Vilijamson imao je razgovor sa premijerom Hašimom Tačijem u ulozi objekta istrage. On je zahvalio kosovskim institucijama na saradnji. Očekuje se da će Amerikanac imati završne posete i Tirani i Beogradu, prenosi "Tribuna".

Premijer Kosova Hašim Tači se u utorak u svojoj kancelariji sastao sa tužiocem koji istražuje pretpostavljene zločine iz izveštaja Dika Martija Klintom Vilijamsonom. 

Izvori lista "Tribuna" su objasnili da se šef vlade nije sastao u svojstvu premijera već kao jedan od objekata istrage koju vodi Vilijamson. 

Isti izvor je objasnio da činjenica da je održan razgovor ne predstavlja indikaciju da će u slučaju optužbe premijer Kosova biti među optuženima. Šta više, list "Tribuna" je prema istom izvoru ranije izvestio da premijer Tači ne očekuje da će biti među optuženima posle završetka istrage u junu ove godine. 

Za razliku od onoga što su kosovske institucije pokušale da predstave, američki istražitelj nije na Kosovu boravio da bi razgovarao o budućnosti svoje istrage u slučaju podizanja optužnice, već radi završnih susreta sa kosovskim institucijama pre nego što u junu ove godine okonča svoju trogodišnju istragu. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.