Premestaj Ivanovića se i danas očekuje

Zamenik direktora Pritvornog centra u Prištini, Sokol Zogaj, potvrdio je za naš portal da će Oliver Ivanović u toku današnjeg dana biti premešten u pritvornu jedinicu u Severnu Kosovsku Mitrovicu, ali nije hteo da odgovori na pitanje da li je kosovski ministar pravde Hajredin Kuči potpisao odluku o premeštaju, iako je juče za KoSSev izjavio da se za odluku o premeštaju Ivanovića čeka njegov potpis. On takođe nije mogao da kaže da li Ivanović i deseti dan štrajkuje glađu.

Na drugoj strani advokat Olivera Ivanovića, Nebojša Vlajić, demantuje da je za prebacivanje njegovog branjenika potreban potpis kosovskog ministra pravde. "Postoji pravosnažna sudska odluka o njegovom premeštaju i to zatvor treba da izvrši, tako da nema potrebe da pita nikoga drugog u vezi toga, a kamoli ministra pravde". Ni Vlajić nije mogao ništa da kaže o tome da li Oliver Ivanović i dalje štrajkuje glađu, "sve dok ga ne premeste", kako je naglasio.

Pokušaj prvog prebacivanja Ivanovića je propao 13. februara, kada je međunarodni tužilac iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova najavio podnošenje žalbe na prethodnu odluku međunarodnog sudije iz Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici o premeštanju Olivera Ivanovića iz pritvora u Prištini, u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici. Tada je međunarodni sudija iz Osnovnog suda u Mitrovici  izdao naredbu da Ivanović bude premešten u pritvorsku jedinicu u Mitrovici nakon što je branilac osumnjičenog podneo zahtev za premeštaj, ističući nekoliko problema u vezi sa uslovima u pritvorskoj jedinici u Prištini, kao i problem zbog udaljenosti između mesta pritvora i mesta stanovanja sa kojim se suočavaju njegova porodica i advokat.

Vanpretresno veće sudija Osnovnog suda u Mitrovici  je najnovijom odlukom potvrdilo odluku pretpretresnog sudije o premeštaju Olivera Ivanovića u Pritvorni centar u Severnoj Mitrovici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.