Tribuna: Parlament se raspušta u martu?!

Dogovorom vodećih partija odmah posle usvajanja novog izbornog zakona mogla bi da bude raspuštena Skupština Kosova. Do toga će dovesti dve velike odluke koje Evropska unija očekuje da budu usvojene.

Skupština treba da glasa o paketu za vladavinu zakona kojim je obuhvaćeno u formiranje Tribunala za OVK i novi mandat za EULEX i treba da izglasa i statut asocijacije srpskih opština i zakon o lokalnoj samoupravi. U sadašnjem sazivu smatraju da su ovakve odluke neprihvatljive.

U drugoj polovini marta Kosovo bi moglo da ostane bez skupštine i bez vlade. Dogovorom najvećih partija u zemlji posle usvajanja novog zakona o izborima mogla bi da bude raspuštena Skupština Kosova.

Tako bi se kako predviđa zakon opšti izbori održali u roku od 45 dana od dana raspuštanja skupštine.

Poslednja nedelja u aprilu ili prva nedelja maja su dva datuma koja su prema izvorima našeg lista pominjana kao potencijalne opcije.

Do toga će dovesti dve velike odluke koje treba da donese skupština u martu a koje je nemoguće doneti u sadašnjem sastavu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.