Tribina "Srpski jezik danas – aktuelni problem"

Tribina "Srpski jezik danas – aktuelni problem" biće održana danas u 17 časova u amfiteatru Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, a povodom međunarodnog dana maternjeg jezika koji se obeležava 21. februara.

U tribini će učestvovati profesori i studenti ovog fakulteta, a  tribina se organizuje pod pokroviteljstvom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge, u saradnji sa Filozofksim fakultetom. 

Od 2000. godine u svetu se shodno zaključku UNESCO-a 21. februar obeležava kao Dan maternjeg jezika. Maternji jezik je deo kulturnog identiteta naroda, tačka prepoznavanja, različitosti ali i tolerancije i razumevanja. Briga o maternjem jeziku je način dokazivanja svesti kulturne elite naroda o vlastitom identitetu, ali i veoma osetljivo mesto tolerancije iste te elite prema Drugom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.