"Trepča i Jablanović su paravan"

Gradonačelnica Đakovice Mimoza Kusari-Ljilja treba da uputi izvinjenje raseljenim Đakovčanima koji su kamenovani.

To je stav direktora prištinske televizije “Klan” Batona Hadžijua, koji dodaje da gradonačelnica ne treba da poziva Srbe da ne dolaze u Đakovicu na predstojeće zadušnice.

On je, u emisiji "Slobodno srpski", koja se emituje na mreži srpskih televizija na Kosovu i Metohiji, rekao da je ova poruka bila "politička i velika greška Mimoze Kusari". 

Prema njegovim rečima gradonačelnica Đakovice treba da prihvati da raseljeni dođu u njen grad. 

"Ona ima populistički pristup i to nije dobro, nije dobro za Kosovo posle toliko godina, jer na kraju krajeva u Đakovici i nema Srba, čega se boje", rekao je Hadžiu. 

On smatra da pravi razlozi za demonstracije, koje su proteklih dana održane u Prištini, nisu ni Trepča, ni ministar Aleksandar Jablanović, nego unutarstranački problemi. 

"Ni Trepča, ni Jablanović nisu razlozi za demonstracije, to su naši problemi koji su godinama prisutni među našim političkim partijama. Mislim da je konkretno za 'Samoopredeljenje' i za ostale opozicione partije problem Isa Mustafa, koji je u poslednjem trenutku odlučio da napravi koaliciju sa Hašimom Tačijem, jer niko od njih nije mogao ni da pomisli da će Tači biti taj koji će odlučivati o novoj Vladi Kosova", rekao je Hadžiu. 

On je kazao da ministar za zajednice i povratak Jablanović treba da podnese ostavku jer je, kako je rekao, nekulturan i neće moći da normalno obavlja svoj posao. 

"Jablanović nije dorastao za politiku, nije problem što je rekao to što je rekao, nego je problem što je on nekulturan za takvu poziciju. On treba da podnese ostavku zato što nije za taj posao i za tu poziciju i što je i njegova izjava je nekulturna", rekao je Hadžiu. 

Prema njegovim rečima, Jablanović treba da podnese ostavku i što je sebe doveo u takvu poziciju. 

"Primera radi, on kao ministar treba da se sretne sa skoro svim predstavnicima opština na Kosovu i on ne može da nastavi normalno da radi svoj posao", smatra Hadžiu. 

On ističe da Jablanović 'treba da radi za Srbe, a ne da sluša premijera Mustafu i potpredsednika kosovske vlade Tačija koji mu kažu da ostane na funkciji i da ne ide pod pritiskom, već, kako smatra, treba da podnese ostavku". 

"Ni za Srbe nije dobro da on ostane tu, jer svako od ovih demonstranata koji je dobio pendrek po leđima u svakom Srbinu vidi Jablanovića", upozorio je Hadžiu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.