Trajković osudila hapšenja Srba: Kurti želeo da bude Zelenski a bojim se krenuo putem Alijeva

KFOR nije odgovorio na ondašnji napad na Severu, jer je svestan da eskalacija vodi u destabilizaciju. Hapšenja Srba na Kosovu jasna su i svesna eskalacija, poručila je danas savetnica ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Rada Trajković. 

Ovakva njena reakcija dolazi dan nakon novih hapšenja Srba na Kosovu. Trojica muškaraca uhapšena su u severnom delu Mitrovice, Zvečanu i Prilužju, a kosovske ih vlasti terete za navodne ratne zločine.

„Koordinisana hapšenja Srba širom Kosova jesu jasna i svesna eskalacija i destabilizacija naše zajednice“, smatra Rada Trajković.

Shodno tome, kosovskog premijera Aljbina Kurtija direktno je uporedila sa azerbejdžanskim predsednikom, Ilhamom Alijevim.

Jedna od trenutno najaktuelnijih vesti poslednjih dana je situacija u Jermeniji, odnosno najnovija ofanziva Azerbejdžana prema onome što se predstavlja kao „jermenske separatističke snage“ u Nagorno-Karabahu i kapitulacije jermenskih snaga.

„Kurti je želeo da bude Zelenski, a bojim se da je krenuo putem Alijeva“, smatra Trajković.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.